Anneloes Eleveld (tropenarts) is sinds drie maanden door Tweega Medica uitgezonden naar Haydom Hospital in Tanzania. Vanuit het ziekenhuis kwam de nadrukkelijke vraag voor een tropenarts om de chirurgische zorg en  het wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis naar een hoger level te tillen. Tweega is verheugd dat de banden die er altijd nog zijn met Haydom kunnen worden aangehaald met een nieuwe uitzending van een Tweega arts.

Hieronder stelt Anneloes zich voor:

“Na een half jaar in Siere Leone gewerkt te hebben, ben ik enorm blij dat ik nu voor twee jaar uitgezonden word naar Haydom Hospital in Tanzania. Deze twee jaar geeft mij de kans om mooie ideeën vorm te geven in Haydom.
Het tropenavontuur begint voor mijn gevoel nu écht.
Mijn voornemen is om 2 jaar in Haydom te blijven, waarbij ik met name zal werken op de afdeling chirurgie. Er was namelijk een vraag vanuit het ziekenhuis om specifiek de zorg voor trauma’s en brandwonden naar een hoger niveau te brengen.

M’n eerste indruk van het ziekenhuis is heel goed. Ik voel me welkom, de sfeer is goed, ik word direct overal bij betrokken en ik heb veel verschillende casuïstiek voorbij zien komen. Aan de ene kant valt het me op dat er qua zorg meer mogelijkheden zijn dan ik had verwacht. Zo is er mogelijk om tijdens operaties ook röntgenfoto’s te maken en kunnen we bacteriën kweken op hun gevoeligheid voor bepaalde antibiotica. Aan de andere kant zie ik verschillende dingen die nog kunnen verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het monitoren van ernstig zieke patiënten en het voorkomen van doorligplekken bij langdurig bedlegerige patiënten. Ik schrijf alles op wat me opvalt. Ik ben er pas net en ik wil eerst goed landen in het team zodat ik van hen het vertrouwen kan krijgen om gezamenlijk de visie op verdere verbetering te zetten. In de tussentijd werk ik hard om vloeiender Swahili te kunnen spreken met de patiënten en voorbereidingen te treffen voor een aantal projecten waarnaar het ziekenhuismanagement me heeft gevraagd te kijken. Ik heb er heel veel zin in en hoop dat het een goede tijd wordt in Haydom!”