Sinds februari 2020 waren Bente van der Meijden en haar partner Lennart Blom door Tweega Medica uitgezonden naar Mangochi District Hospital in Malawi. Tot ons grote verdriet is Lennart afgelopen november heel plotseling overleden. 

Bente is inmiddels met hun beide kinderen teruggekeerd naar Mangochi. 

Terug in Malawi. 

Hoe begin je een update waarin zo veel te vertellen is en ook zo weinig?

Na het overlijden van mijn man Lennart ben ik twee maanden geleden weer teruggekeerd met mijn twee jongens. Het is fijn om weer in de warmte van Malawi te zijn, in het huis waar we zo veel herinneringen hebben en in een omgeving die zo vertrouwd voelt. We proberen stap voor stap een nieuwe balans op te bouwen en dat gaat de ene dag beter dan de andere.

Het is goed om op het werk te zien dat de kliniek die ik het afgelopen jaar heb opgezet nog goed draait en het geeft voldoening om daar in mee te draaien en te zien wat voor een positief effect dat heeft op de levens van de families hier. Verder is het duidelijk te zien wat voor een gat Lennart heeft achtergelaten in het ziekenhuis. Ik word regelmatig aangesproken door clinical officers die Lennarts expertise missen, patiënten die hem missen als arts en de mannen van de radiologie die hun trainer missen. Het is mooi om de impact te zien die Lennart heeft gehad in en buiten het ziekenhuis, en met hoeveel warmte er over hem wordt gepraat.

Dankbaar ben ik voor de steun van Tweega. Enerzijds van de collega’s hier in Malawi: Arne & Dorothee en Arie & Lisanne, die gelijk voor ons klaarstonden om ons op te vangen en te ondersteunen in de eerste periode,  en die door alles wat er is gebeurd als familie zijn gaan aanvoelen. En aan de andere kant het bestuur van Tweega, dat enorm ondersteunend is en ons de ruimte geeft om onze weg verder te vinden in ons eigen tempo.

Lieve groet,

Bente, Thabo & Faes