Tweega Medica werkbezoek

Van 20-29 mei bezochten Jonas en Lennard Tanzania, als onderdeel van het ziekenhuis verbeterplan in Kabanga en ter evaluatie van de uitzendingen naar Shirati en Sengerema. We werden warm ontvangen door oud Tweega arts Carin Hoek en haar man Dilan Ellegala in hun huis in Usa river en sliepen in de tuin in een prachtige safari tent. Dilan (neurochirurg) vertelde over zijn plannen met de ontwikkeling van neurochirurgie in het KCMC en zijn plannen om de medische zorg in Tanzania te ondersteunen met artificial intelligence. Later in de week volgde een zoom vergadering met hem en onze artsen in het veld om te kijken hoe wij daar als Tweegamedica onze bijdrage aan kunnen leveren. Vervolgens gingen we op pad naar Shirati , Sengerema en Kabanga. Een zeer indrukwekkende en nuttige reis, waarvoor we u graag verwijzen naar het visuele reisverslag

Helaas was Rian tijdens ons bezoek aan Sengerema vanwege familie omstandigheden naar Nederland en heeft Yvonne Gootjes, een tropenarts in opleiding, ons rondgeleid in het ziekenhuis. Het is bijzonder en knap wat Rian allemaal voor het ziekenhuis en haar medewerkers en patiënten heeft betekend en we zijn trots en dankbaar voor alles wat ze in Sengerema de afgelopen 5 jaar heeft weten op te zetten en bereiken.
Aangezien we beperkt zijn in onze financiële middelen hebben we als bestuur helaas moeten besluiten dat we de uitzending van Rian binnenkort gaan beëindigen. Gelukkig kan ze tot de zomer 2023 nog blijven dankzij de ondersteuning van stichting vrienden van Sengerema.

Nieuwe voorzitter Tweega Medica
Na bijna 10 jaar Tweega Medica voorzitterschap heeft Christian van Rij afgelopen zomer het stokje overgedragen aan Lennard Hiltermann. Lennard zit ook al jaren in het bestuur van Tweega Medica en was eerder als tropenarts uitgezonden door Tweega Medica naar Wasso Hospital in Tanzania. Gelukkig blijft Christian wel in het bestuur van Tweega Medica en hoeven we geen afscheid te nemen.