Ruim 8 maanden geleden zijn Chris en Anne begonnen aan hun Tweega Medica uitzending in Entasekera, Kenia. Met een duidelijk doel voor ogen (het opzetten van de operatieve zorg en professionaliseren van een groeiend ziekenhuis) zijn zij vol enthousiasme, vertrouwen, energie en goede moed van start gegaan.

Het is dan ook met veel verdriet en teleurstelling dat na 6 maanden geconcludeerd moest worden door zowel Tweega Medica als Anne en Chris dat er vroegtijdig een eind aan het project moest komen. Er zijn in die 6 maanden de nodige tegenslagen en teleurstellingen geweest, niet ten minste het gebrek aan medewerking van het ziekenhuismanagement, de slechte vooruitzichten voor het opstarten van de OK (zeker niet in 2016) en het gevoel dat Chris noch Anne hun kennis en kunde goed konden inzetten. Het stel heeft met name de laatste 4 maanden alles op alles gezet om het project toch te laten slagen, maar helaas zonder resultaat. In juni hebben zij dan ook afscheid genomen van Entasekera.

Momenteel zijn zij in Kenia en bezoeken potentiĆ«le ziekenhuizen die tropenartsenondersteuning zouden kunnen gebruiken. Tweega Medica heeft geen lokale partner die de situatie “on the spot” goed kan bekijken; Anne en Chris doen nu waardevolle analyses. Zij zullen ook in Oeganda en Tanzania nog enkele ziekenhuizen bezoeken. Via deze audits hopen we een goede plek te vinden waar Anne en Chris hun missie voort kunnen zetten en voor ons als stichting is het goed om voor de toekomst te weten waar hulp nodig is, de nood hoog is en ook waar vanuit een ziekenhuismanagement een dringende vraag bestaat naar ondersteuning door een tropenarts.

Uiteraard volgt verdere informatie via deze website en de nieuwsbrieven.