Anne de Lepper, tropenarts, en Chris van der Star, HRM/organisatiepsycholoog, zijn sinds vorige week aan het werk in Entasekera Hospital in Kenia. Chris vertelt:

“En nu zijn we dus gestart! Anne loopt op de eerste dagen mee met het medisch personeel (laboranten, verpleegkundigen en Clinical Officers). Ze doet de ochtendvisites bij opgenomen patiënten en wordt ingewerkt op de poli.

Op de operatiekamer staan alle spullen nog ingepakt. Het is een flinke maar leuke klus om alles uit te pakken en te ordenen; zeker ook omdat er allerlei dingen bij staan waarvan we geen idee hebben wat het is!

DSC_9590

Ik ben begonnen met meelopen op alle stafafdelingen: bij de administratie, de receptie, de facilitaire dienst (kok, onderhoudsmonteur en schoonmakers), het ‘community outreach centre’ en de apotheek.
Ook zijn we aan het doe-het-zelven geweest: gezien we geen betaalbare koelkast hebben kunnen vinden, hebben we besloten zelf een “bush fridge” te maken. Dit is een koelkast met wanden van houtskool die, als ze vochtig worden gehouden, via verdamping voor verkoeling zorgen. Met (behoorlijk veel) hulp van de maintenance man van het ziekenhuis was de koelkast behoorlijk snel in elkaar gezet.

Over een aantal weken volgt een vergadering met de board of governors. Het ziekenhuis is in bezit van de gemeenschap en de board vertegenwoordigt hen. Dan zal ons als het goed is een lokaal contract voor onze tijd hier worden aangeboden. Hiernaast zullen we binnenkort wat mensen van het district, waar het ziekenhuis onder valt, bezoeken om hen ervan proberen te overtuigen dat we een anaesthesie medewerker en een OK-assistent nodig hebben in Entasekera zodat Anne daadwerkelijk in de OK aan de slag kan.”

Tweega Medica is verheugd dat Anne en Chris nu echt aan de uitdaging in Entasekera zijn begonnen en we wensen hen heel veel succes en werkplezier toe! Uiteraard houden we u op de hoogte van de vorderingen in Entasekera middels deze blog en de nieuwsbrieven.

Op 15 januari is het benefietgala van het ZGT (Zorggroep Twente) waarvan de opbrengst en de sponsorgelden volledig ten goede zullen komen aan de nieuwe Tweega uitzending van Chris en Anne naar Entasekera.