Het Benefietgala van het ZGT werd afgelopen vrijdag 15 januari in het theaterhotel in Almelo gehouden. Vanaf april 2015 is er door de organiserende groep co-assistenten alles aan gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor onze stichting en de uitzending van Chris en Anne naar Entasekera.

Vol energie en overgave werd  een pubquiz, voetbal toernooi, kerstbrodenactie en collecte op straat georganiseerd met als prachtig sluitstuk het benefietgala.

In het sfeervolle theaterhotel in Almelo begon de avond met een gezellige borrel. Ondertussen stonden de stukken voor de stille veiling al gepresenteerd en kon je loten kopen voor de loterij.

Tijdens het diner volgde de veiling met zeer gevarieerde veilingsstukken: van een pot ziekenhuis-honing tot een prachtig abstract schilderij gemaakt door de moeder van Anne de Lepper, van vergaderarrangementen en maatpakken tot onbeperkt pannenkoeken eten en van fel begeerde voetbalshirts van Heracles en FC Twente tot het schaatspak van Mark Tuitert…

Onder humoristische en tactische leiding van veilingmeester Erik Hulzebosch stegen de veilingstukken tot grote hoogte en kwam de eindsom op een fenomenaal bedrag van maar liefst €32000,- .

De maanden lange inspanningen van de co-assistenten van het ZGT werden op deze manier rijkelijk beloond.

Dankzij Runa Dalen, Marjan Roelofs, Linda Woltjes, Tom Overkempe,  Simone Willems, Luutzen Wymenga, Marijke Dam Wichers, Ester Olthof, Enzo Hulleman, Noor Kahmann, Pepijn Langbroek, Mirthe van Voorthuizen en iedereen die het gala bezocht, veilingstukken kocht of op een andere manier bijdroeg, kunnen we op een goede manier vorm geven aan onze huidige uitzending naar Entasekera en zo de gezondheidszorg in afgelegen gebieden in Oost-Afrika naar een hoger plan tillen.

Heel veel dank allemaal en iedereen die betrokken is geweest bij dit gala en alle pre-events. Geweldig!

foto 3