We zijn erg verheugd dat Arie en Lisanne met Andrea (tropenarts) en Thomas van den Acker (docent) opvolging hebben gevonden voor het ziekenhuis voor als zij zelf over een tijd hun missie beëindigen. Tweega Medica heeft helaas geen financiële middelen om hun hele uitzending te betalen, maar zal het koppel ondersteunen met een verzekeringspakket.

Wij zijn familie Van Acker; een Vlaams-Nederlands gezin met een hart voor duurzame ontwikkelingssamenwerking in gezondheidszorg en onderwijs. Andrea is onlangs afgestudeerd als AIGT (Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropische Geneeskunde) en Thomas is wetenschapper en docent. Vanaf 8 april zullen we ons inzetten voor het Mulanje Mission Hospital, waarbij Andrea zich zal richten op werkzaamheden binnen het ziekenhuis en Thomas zich zal wijden aan projecten buiten de muren.

We zijn een week geleden verhuisd dus we zijn nog volop bezig met de inrichting van onze woning en onze twee zoontjes, Lucas(3) en Elias(1), laten wennen aan hun nieuwe omgeving. Tussen de praktische bedrijvigheden door stappen we af en toe op de fiets en genieten we van de prachtige berg en de uitgestrekte theevelden.

Afgelopen half jaar woonden en werkten we in Mangochi, ruim tweehonderd kilometer ten noorden van Mulanje. In het Mangochi District Hospital werden we geïnspireerd door het werk van Arne en Dorothee en mochten we op die manier al kennismaken met Tweega. We zijn erg enthousiast om zelf nu ook onderdeel te mogen zijn van de Tweega-familie en we kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.