Anne de Lepper (tropenarts) en Chris van der Star (HRM/organisatiepsycholoog) zijn ons nieuwe Tweega koppel. Zij zullen in december a.s. vertrekken naar Entasekera Health Centre in Zuid-Kenia.

Zoals we eerder al schreven ligt het Health Centre middenin Maasailand. Zo’n 23.000 Maasai zijn voor hun gezondheidszorg op het centrum aangewezen. De leefomstandigheden van deze mensen zijn nog zeer primitief en de infrastructuur is slecht.

Bij het Health Centre zijn inmiddels reeds operatiekamers gebouwd maar deze zijn nog niet in gebruik genomen. Anne zal, ondersteund natuurlijk door de lokale collega’s en de Oostenrijkse Dr. Maria Schiestl die het centrum de laatste tien jaar heeft geleid, de chirurgische en obstetrische zorg verder opzetten en ontwikkelen.

Hieronder stellen Anne en Chris zich zelf kort voor: 

“Binnenkort zullen we al uitgezonden worden door Tweega Medica. We kijken vol enthousiasme uit naar onze missie in Entasekera!

Normaliter zijn we naast onze drukke banen (Chris werkt op het gebied van Human Resources en bedrijfskunde, Anne als tropenarts) vooral vaak in de keuken te vinden… als we niet op reis zijn. 
Entasekera is een relatief klein Health Centre in Maasai gebied waarvan we samen hopen een klein maar goed lopend ziekenhuis te maken.
 
Chris zal het algemeen management op zich nemen en Anne zal zich als enige dokter op alle medische zaken toeleggen. Eén van de grootse ambities is om de operatieve en obstetrische zorg in het gebied op te zetten en te gaan leveren – iets wat tot nu toe niet mogelijk was. Hiernaast willen we de kliniek laten erkennen als ziekenhuis door de Keniaanse overheid. Daarnaast willen we vooral ook genieten van onze tijd daar, van de prachtige omgeving waarin we gaan wonen en van de vele ervaringen die op ons af zullen komen. 
 
Maar spannend (en op gezette tijden ook wel een beetje intimiderend) is het wel: we zullen veel op elkaar aangewezen zijn, ver weg van de rest van de wereld, dicht bij de natuur (met bavianen, dickdicks en bushbucks die over het terrein lopen en eetbare dingen graag meenemen) en we hebben een zeer ambitieus doel voor ogen… Desalniettemin staan we te popelen om weg te gaan en met een goede dosis gezond verstand, extra veel engelengeduld, een goede voorbereiding en ondersteuning gaat het helemaal goed komen!”
9e536277-b298-4284-9bc1-47bd23b62a4c