Met geweldige steun van de AFAS foundation zijn sinds de zomer van 2020 Grace Bambe (tropenarts) en Ogendo Simon (arts) uitgezonden naar Kabanga Hospital in Tanzania. Kabanga Hospital is een plattelandsziekenhuis (183 bedden) in de westelijke grensregio van Tanzania. Geschat beslaat de catchment area populatie van het ziekenhuis ongeveer 700.000 mensen. Doordat het ziekenhuis erg afgelegen ligt, is het moeilijk om dokters te vinden die in het ziekenhuis willen en kunnen (blijven) werken.  

“Ook in Kabanga gaat het harde werken verder. Ogendo werkt naast de patiëntenzorg op de afdelingen in het ziekenhuis door aan het verbeteren van de financiële status van het ziekenhuis. Er moest en moet nog heel veel worden uitgezocht en verbeterd in verband met eerder mismanagement. Dit kost ongelofelijk veel tijd maar begint wel langzaam vruchten af te werpen.
Grace werkt onverminderd hard verder op veelal de kinderafdeling en verloskunde-kamers en de kraamafdeling. Er zijn mooie plannen gemaakt om al de afdelingen te verbeteren om zo de kwaliteit van zorg ook te kunnen  verbeteren. In dit kader hebben we al veel onderwijs gegeven en zullen we ook nog diverse trainingen aan het personeel gaan verzorgen. Ook de juiste teamspirit is natuurlijk onontbeerlijk!
Vanwege het zwangerschap- en bevallingsverlof van Grace zijn we momenteel in Nederland. Op 20 april is onze dochter Sije geboren! Alles is goed gegaan, We zijn heel blij en gelukkig.
Over een aantal weken gaan we weer terug naar Kabanga.”