Onze artsen Pim en Yvonne zijn inmiddels in Shirati aan de slag gegaan. Ze beginnen gelijk in een erg drukke periode in het jaar, namelijk het regenseizoen. Door de vochtigheid steken veel ziekten de kop op, waaronder malaria. Met name kinderen hebben weinig reserves en weerstand en lopen daarom een groot risico om zo’n infectie niet te overleven.

Hier een klein stukje wat Pim en Yvonne hierover schreven:

Er zijn alweer twee weken voorbij sinds we hier aangekomen zijn. De eerste week hebben we vooral meegekeken in het ziekenhuis en ons aan veel mensen voorgesteld. Op eerste paasdag zijn we naar de kerk geweest, waar we ons hebben voorgesteld aan de inwoners van het dorp Shirati. Daphne was ook mee en omdat iedereen een blanke baby wel interessant vinden, ging Daphne ongeveer de halve kerk door om bewonderd te worden, wat ze zelf ook erg interessant vond.

De tweede week hebben we druk aan de slag gegaan op de kinderafdeling. Het regenseizoen begon nu echt en er kwamen nu veel kinderen met malaria en longontsteking binnen. Helaas kwamen een aantal pas te laat naar het ziekenhuis om nog gered te kunnen worden. Momenteel worden er elke dag worden er nu zo’n 10-15 kinderen opgenomen, geen wonder dat de kinderafdeling uitgebreid moet worden!

De ziekenhuisdirecteur Dokter Bwire is erg blij dat Pim en Yvonne er zijn om te helpen in Shirati Hospital. Hij schrijft hier het volgende over:

We highly appreciate your collaboration, Dr Pim and Yvonne, they are doing great and busy with the patients … The community is very impressed and proud with their good services … In nutshell, this is the effective contract!

Een compliment dus voor de donoren die dit mogelijk maken!

11 shirati school of nursing