Tweega Medica zoekt een tropenarts mét partner voor nieuwe uitzending naar Endulen Hospital, Tanzania

Endulen Hospital ligt in het noorden van Tanzania in de Ngorongoro Conservation Area, een prachtig natuurgebied dat grenst aan de Serengeti en waar de populatie voor een groot deel bestaat uit mensen van de pastoralistische, traditioneel levende Maasai stam. Endulen Hospital is eigendom van het katholieke bisdom in Arusha. Het ziekenhuis heeft 110 bedden maar is in drukke tijden vaak overbezet.

Taken en verantwoordelijkheden

Je gaat werken in het team met een Tanzaniaanse arts, de Medical Officer In Charge, en een wisselend aantal Tanzaniaanse (A)MO’s.  Daarnaast zijn er momenteel twee clinical officers (CO’s) werkzaam en uiteraard de verpleegkundigen en ander ondersteunend personeel. Er is directe patiëntenzorg op de polikliniek en op de afdelingen, daarbij is er de belangrijke rol van supervisie van de CO’s, medical assistents, verpleegkundigen en studenten afhankelijk van de complexiteit van een patiënt. Verder doe je ANW-diensten. Er is een Maternity Waiting Home met verloskamers en één OK (vooral sectio’s). Er is een goed geoutilleerd lab, een echokamer en een röntgenafdeling.

Naast de informele rol van elke mogelijkheid aangrijpen voor een bedside-teaching-moment zal er ook een meer formele rol zijn in de vorm van het geven van onderwijs en training aan het lokale personeel; dit uiteraard vraag gestuurd en in nauw overleg met de Medical Officer in Charge en het personeel zelf.

Rapportage en follow-up

Tweega Medica stuurt 3x per jaar een nieuwsbrief naar haar donoren; hiervoor vragen we je bijdragen te schrijven met foto’s van jezelf aan het werk ter illustratie erbij. Deze bijdragen komen ook op de website van de stichting www.tweegamedica.com te staan.

Uitzendingsvoorwaarden

Je tekent een contract met een minimum van twee jaar zodat je goed geïntegreerd raakt in het lokale team en bekend wordt met de omstandigheden. Onze ervaring is dat langer durende uitzendingen meer positieve effecten en bestendige veranderingen teweegbrengen. Je committeert je aan de missie en visie van Tweega Medica.

Tweega Medica biedt haar artsen een uitgebreid verzekeringspakket, (o.a. medische-, ziektekosten-, arbeidsongeschiktheid, AOW-gat, repatriëring/reisverzekering) vergoedingen voor permits, registratie, vaccinaties, reiskosten en onkosten. Een taalcursus Kiswahili voor aanvang van de uitzending is mogelijk.

Wie we zoeken…

We zoeken een veerkrachtige, enthousiaste tropenarts die een positieve vibe kan inbrengen in een zeer uitdagende werkomgeving en die bereid is extra werkzaamheden te doen. De leefomstandigheden in de huizen op de compound bij het ziekenhuis zijn primitief. Er is (meestal) stromend water en 12 volts energie in huis via een zonnepaneel. Het ziekenhuis heeft wel 220 V elektriciteit via een generator en er is internet. Je woont in een Conservation Area; het is een van de prachtigste natuurgebieden ter wereld en een Unesco World Heritage Site. Een paar honderd meter van het ziekenhuis ligt een airstrip waar een klein vliegtuigje kan landen (zie: www.fms.org). Outreach clinics vinden deels per vliegtuig plaats. Eerder opgedane ervaring met projecten ten aanzien van interculturele communicatie, training en onderwijs, leiderschap en management- en organisatieskills strekken tot de aanbeveling. Je spreekt vloeiend Engels en bent zeker bereid om Kiswahili en basis Kimaa te leren. Ten aanzien van een partner: creativiteit en energie en een handen-uit-de mouwen-mentaliteit is het belangrijkste. Het ziekenhuis heeft aangegeven ondersteuning op de werkvloer te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld partners met een medische, verpleegkundige of een fysiotherapeutische achtergrond. Partners met een ICT of projectmanagement-achtergrond zijn ook zeer welkom.

Zie ook de onderstaande link voor de uitgebreide tekst:

Vacature Endulen Hospital Tanzania

Sluitingsdatum brieven/CV’s opsturen: 20 augustus 2022

Sollicitatiegesprekken: maandag 5 september 2022 in de avond

Startdatum uitzending: begin 2023

Meer informatie/vragenn? Mail naar: info@tweegamedica.co