Van 28 januari tot 4 februari jongstleden vond de tweede WDH-Twente-nascholingsreis voor huisartsen, mede georganiseerd door Tweega Medica-bestuurslid Lennard Hiltermann, plaats. Ruim 40 artsen reisden een week door Tanzania; zij bezochten ziekenhuizen waar Tweega artsen werkzaam zijn, ontmoetten onze artsen in het veld en kregen nascholing in infectieziekten en andere tropische aandoeningen.
Door meer naamsbekendheid van onze stichting te genereren en ook meer kennis door andere artsen van het feit hóe nodig onze tropenartsen in het veld zijn te bewerkstelligen hopen we uiteraard op het krijgen van meer steun en donoren voor het bekostigen van de uitzendingen. Uitzendingen van goed opgeleide tropenartsen naar plekken in Oost Afrika op het platteland waar chronisch te weinig dokters zijn, maar waar de nood hoog is en dag in dag uit met de juiste medische zorg veel levens gered kunnen worden. Naast deze directe impact geven onze artsen ook veel onderwijs aan lokale gezondheidszorgmedewerkers waardoor ook een duurzaam effect van onze inzet ontstaat.

Het was wederom een prachtige en zeer leerzame week. Tweega Medica wil iedereen die zich heeft ingespannen om deze reis tot een succes te maken heel hartelijk danken!

Nascholings-spel

VLNR: Lennard Hiltermann (bestuurslid TM en mede-organisator WDH-reis), Hilde van Susante (Tweega arts Sengerema Hospital, Tanzania), Marieke Dekker (neurologe, KCMC, Tanzania, missie wordt ondersteund door Tweega) en TM-voorzitter Christian van Rij