Masterclass Cardiologie in Tanzania

Masterclass Cardiologie in Tanzania

Masterclass Cardiologie in Tanzania

Studenten leren een echo van het hart te maken

Van 18 tot en met 20 maart organiseerde Lennard Hiltermann, voorzitter Tweega Medica, samen met de stichting ZGT Overzee en Tanzaniaanse collega’s de eerste cardiologie masterclass in het KCMC ziekenhuis in Moshi, Tanzania.

In Tanzania zijn tot nu toe nog maar twee cardiologische centra: één in Dodoma en één in Dar es Salaam. En dat op een populatie van zestig miljoen! Het gevolg is dat veel mensen de noodzakelijke zorg die ze eigenlijk hard nodig hebben, niet krijgen.

Deze zomer start de bouw van het hartcentrum in Moshi. Om de artsen en verpleegkundigen uit de regio voor te bereiden op de toekomstige hartzorg, was ik met vijftien enthousiaste cardiologen, een hart-echografist en een verpleegkundig manager uit Nederland naar Tanzania afgereisd om gedurende drie dagen onderwijs te geven. Heel inspirerend en gaaf om zo met elkaar en van elkaar te leren en om te zien hoe onze cardiologen gefascineerd waren door de ernstige en complexe cardiologie die je in de kliniek in Tanzania tegenkomt. Aangezien het een groot succes was, zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2025 een tweede cardiologie masterclass georganiseerd worden!

Lennard Hiltermann @ Masterclass Cardiologie

2024-05-26T09:13:03+00:00mei 26th, 2024|KCMC Moshi|Reacties uitgeschakeld voor Masterclass Cardiologie in Tanzania
Ga naar de bovenkant