Agnes de Boer en Ronald Oosterhuis zijn begin december door Tweega Medica uitgezonden naar Turiani Hospital om er voor 2 jaar te werken. Agnes als tropenarts en Ronald als basisarts met veel werkervaring. Ze hebben eerst een gedegen taalcursus Kiswahili gehad en zijn inmiddels aan de slag in het ziekenhuis. Hieronder een korte impressie door Agnes.

image1

“Na eerst een maand bij lerares Mama Amina en haar kleinkinderen thuis Kiswahili te hebben geleerd op Zanzibar, zijn we op 5 januari in Turiani aangekomen. We werden in de haven van Dar es Salaam opgepikt door Sister Julieth. Samen met haar reisden we vervolgens naar Turiani waar we ’s avonds laat aangekomen warm onthaald werden. We kregen een plastic bloemenkrans om en werden omringd door zingende, klappende en joelende nonnen. Daarna stond er een tafel vol met eten voor ons klaar en zelfs een lauw biertje!
We wonen op het ziekenhuisterrein in een oranje arbeidershuisje met prachtig uitzicht op de bergen.
Het werk in het ziekenhuis is boeiend en bijzonder. Ronald werkt op de kinderafdeling en ik op de verloskunde/gynaecologie. We zijn nog maar net begonnen en zitten vol met nieuwe indrukken en ervaringen. Binnenkort zullen we hier meer over vertellen.”

image3

image2