Afgelopen week zijn ruim 40 Nederlandse artsen mee geweest op de nascholingsreis naar Tanzania die Tweega Medica mede organiseerde met de WDH (werkgroep deskundigheidsbevordering huisartsen) Oude Ijssel.

De eerste twee dagen is de groep in Arusha geweest waar nascholingsonderwijs werd gegeven, onder andere door Tweega-neuroloog Marieke Dekker. Verder werd het Plaster House bezocht (zie www.theplasterhouse.org) en werd er een presentatie gegeven door Arusha Medivac (zie www.arushamedivac.org).

Vervolgens werd onderwijs de rest van de week gecombineerd met bezoeken aan twee verschillende Tweega-ziekenhuizen (Endulen Hospital in de NCA en Sengerema Hospital in Sengerema) en bezoeken aan de Ngorongoro krater, Manyara National Park en de Serengeti.

Het was een geweldige en leerzame week. Tweega hoopt door deze nascholingen haar netwerk te vergroten en meer mensen enthousiast en bewust te maken van het mooie en belangrijke werk dat door de Tweega Medica artsen wordt verricht in rurale ziekenhuizen in Oostelijk Afrika waar de nood hoog is.

Het bestuur van Tweega Medica wil de WDH Oude Ijssel en alle deelnemende artsen heel hartelijk danken voor hun vertrouwen, enthousiasme en deelname!

Verder bedanken we in het bijzonder Christine van der Pol, Sieneke Procee, Monique Hetterscheid, Frank Jansen en ons eigen bestuurslid Lennard Hiltermann voor de goede organisatie en alle voorbereidingen voor deze reis.

De volgende Tweega nascholing staat alweer op het programma: in januari 2019 zal Malawi bezocht worden!